Cikkek

Hogyan rakd össze a saját mérnökinformatikai végzettséged online, ingyért

Manapság egyre több cégnél, amik fejlesztéssel foglalkoznak nem elvárás a jelentkezésnél, hogy legyen végzettséged. Már nagyobb cégekhez is, mint például a Google jelentkezhetsz végzettség nélkül. Ettől függetlenül, fel kell tudnod mutatnod, hogy eddig milyen applikációkat vagy weboldalakat készítettél, és be kell tudnod bizonyítanod, hogy tudásban sem vagy rosszabb annál mint aki egyetemen végzett.

Szerencsére online már nagyon sok forrásból tudsz tanulni, a fejlesztésnek bármelyik területe is érdekeljen. Ebben a cikkben a fókusz - ahogy azt a címből is láthattad - a mérnökinformatikán lesz. Ez a fajta tudás jól jön, bármi is legyen a célod a fejlesztés világában.

Olvasd tovább

CSS4

Mostanában találkoztam egy bejegyzéssel Peter-Paul Koch blogján, aminek a címe CSS4 is here!. Néha azt látom, hogy az emberek időről időre a CSS4-t használják, hogy kattintásokat szerezzenek, és ez kicsit bosszant engem, szóval általában nem törődök velük, de valamiért úgy döntöttem, hogy erre a cikkre rákattintok és megnézem, hogy miről szól.

Ahogy olvastam, rájöttem, hogy igaza van, CSS-t egy kicsit jobban kellene reklámozni.

Nagy dolognak számított amikor a HTML5 és CSS3 bejött, és kaptak saját logót is. Szerintem sok dolgot jól csináltak ezzel a frissítéssel.

Szóval látom a vonzását, hogy ugyanezt megtegyék a CSS4-el is. Ahogy a cikkben írja:

I think that announcing a new CSS version will bring desperately-needed attention to CSS, and will help the people evangelising CSS in the field make an impression on web developers who are otherwise not very interested in it.

Arról beszél, hogy egy új CSS verzió bejelentése a szükséges figyelmet hozná a CSS-re, és azok az emberek, akik eddig szerették a CSS-t, benyomást tudnának kelteni, azokban a webfejlesztőkben, akiket eddig ez a terület nem érdekelt.

Én nem hiszem, hogy ez a helyes ötlet.

Olvasd tovább