Hogyan rakd össze a saját mérnökinformatikai végzettséged online, ingyért

Manapság egyre több cégnél, amik fejlesztéssel foglalkoznak nem elvárás a jelentkezésnél, hogy legyen végzettséged. Már nagyobb cégekhez is, mint például a Google jelentkezhetsz végzettség nélkül. Ettől függetlenül, fel kell tudnod mutatnod, hogy eddig milyen applikációkat vagy weboldalakat készítettél, és be kell tudnod bizonyítanod, hogy tudásban sem vagy rosszabb annál mint aki egyetemen végzett.

Szerencsére online már nagyon sok forrásból tudsz tanulni, a fejlesztésnek bármelyik területe is érdekeljen. Ebben a cikkben a fókusz - ahogy azt a címből is láthattad - a mérnökinformatikán lesz. Ez a fajta tudás jól jön, bármi is legyen a célod a fejlesztés világában.

Bevezetés a mérnökinformatikába

Mielőtt nekiugranál a nehezebb osztályoknak, azt javaslom, hogy kezd egy olyan kurzussal ami az alapoktól indul. Ez átfogóbb betekintést ad, és nem fogod annyira ilyesztőnek érezni. Ha rászánod az időt az alapos áttekintésre, a többi kurzus annyival könnyebb lesz.

Egyik jó kurzus a CS50: Introduction to Computer Science , Harvard oldalán.

Egy rövid időre godnoltam rá, hogy megcsinálom az egyik Harvard bizonyítványt programozáshoz, de elég drága volt, úgyhogy maradtam az ingyenes CS50 kurzusnál. Én úgy vagyok vele, hogy ha az online bizonyítvány amiért fizetsz, nem egy AWS bizonyítvány az Amazontól, akkor az valószínűleg nem éri meg.

Ha túl nehéznek érzed a kurzust a Harvard honlapján, vannak online könnyebb kurzusok is, ami kényelmesebb lehet számodra, mielőtt összetettebb témákba kezdenél.

Computer Science 101 kurzus, egy bevezetés a mérnökinformatika világába a kezdetektől. Megtanulod, hogy hogyan működik az internet, egy kicsit a számítógép biztonságáról, mi a gigabájt, kis kódolási tudnivalót és még többet.

Algoritmusok

Folytasd az algoritmusokkal. San Diego egyetemének van egy ingyenes kurzusa, Structures and Algorithms Specialization, ahol rengeteg tartalom elérhető.

Nagyon soknak tűnhet, ha az egész kurzus méretét nézed, és azt gondolod, hogy mielőbb be kell fejezned, és mindet meg kell tanulnod. Egyszerre csak egy részére fókuszálj, és a fogalmakat rendszeresen nézd át.

Ha soknak tűnik adatstruktúrákat és algoritmusokat egy egyetem kurzusán elkezdeni tanulni, akkor kezdhetsz máshol is.

Udacity-nek van egy ingyenes kurzusa, Intro to Data Structures and Algorithms. Rengeteg jó információ van itt. Megtudod, hogy mi az array, linked list, stack, binary search, map, heap, és még sok mást. Ez a kurzus olyan áttekintést adhat, ami segít elvégezni a nehezebb kurzust a San Diego egyetem honlapján.

Ha elég bátornak érzed magad miután befejezted a bevezető kurzust, MIT-nál találsz egy kurzust, Advanced Data Structures néven.

Operációs Rendszerek

Udacity-n van egy jó ingyenes kurzus, Introduction to Operating Systems néven.

Online ingyért elérhető az Operating Systems: Three Easy Pieces című könyv is.

Adatbázisok

Stanford oldalán van egy ingyenes kurzus az adatbázisokról .

De ha ez túl nehéznek tűnne, akkor a Udacity oldalán is találsz egy kurzust az adatbázisokról , ami egy kicsit egyszerűbb.

Matematika

Az elmúlt több mint 2,5 évben túl sok matekot nem kellett használnom.

Viszont a matematika megtanít a logikus gondolkodásra, így jobb programozó lehet belőled.

Az MIT oldalán találsz egy ingyenes kurzust, Mathematics for Computer Science néven.

Az MIT matematika kurzusát a TeachYourselfCS oldalon találtam, ahol még több tartalmat találsz ha mérnökinformatikával kapcsolatos dolgokat szeretnél tanulni.

Lineáris algebrával kapcsolatos kurzust pedig a youtube-on találsz. Itt pedig egy ingyenes könyvet találsz a lineáris algebráról.

Ahogy látod,nem kell ahhoz végzettség, hogy mérnök/programozó legyél. Több embert is ismerek akik ilyen vagy hasonló pozicíókban dolgoznak, akár bármilyen végzettség nélkül.

Ne aggódj, hogy ha nincs végzettséged. Csak el kell tudnod végezned a munkát.

Megosztás

Csatlakozz a hírlevelemhez

Iratkozz fel, hogy értesítést kapj, ha új tartalmat töltök fel.
Néha webfejlesztéshez osztok meg tippeket is a hírlevelen keresztül.

    Spamet nem küldök. Bármikor leiratkozhatsz.